Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

"Το απέναντι νησί"

   Υποδεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας την κυρία Ελένη Γεωργοστάθη, συγγραφέα των παιδικών βιβλίων "Χάθηκε η μπάλα", "το απέναντι νησί" και το "χάρτινο καραβάκι της μαμάς", στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας, με τίτλο "η φαντασία πάει...σχολείο", που διοργανώνει η Δ/νση
Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς, σε συνεργασία με τους δήμους της Περιφερειακής μας ενότητας.
   Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της επίσκεψης αυτής διαβάσαμε το βιβλίο "το απέναντι νησί", βάλαμε στη σειρά τις λεξούλες του, το δραματοποιήσαμε,γράψαμε ένα ποιηματάκι, ετοιμάσαμε το πανό υποδοχής για την κ. Ελένη και ζωγραφίσαμε δημιουργώντας ένα ενθύμιο, το οποίο και της χαρίσαμε.



















Το ποιηματάκι μας:

Το απέναντι νησί
είναι όμορφο πολύ,
αλλά έχει τέρατα
με μεγάλα κέρατα.
Έτσι νόμιζαν, παιδιά,
στην απέναντι ακρογιαλιά
και φοβόντουσαν πολύ
και δεν πήγαιναν εκεί.
Όμως, ένα λαγουδάκι
με έξυπνο μυαλουδάκι,
ήθελε πολύ να μάθει
απέναντι τι να υπάρχει.
Αποφάσισε μια εκδρομή
στο απέναντι νησί
και βρήκε φίλους μια χαρά,
με αγάπη στην καρδιά.
Με τον τρόπο αυτό μας έμαθε
άδικα να μη φοβόμαστε
και πάντοτε να θέλουμε
          σωστά να ενημερωνόμαστε. !!!!!!!

Επίσης, καταγράψαμε τι μας άρεσε στην ιστορία αυτή, καθώς και το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε ακολουθώντας ή όχι το παράδειγμα των ηρώων της ιστορίας.
Κι έφτασε η μεγάλη μέρα, που όλοι περιμέναμε...!!!
Η κυρία Ελένη ήρθε στην τάξη μας και με μεγάλη περηφάνια της δείξαμε όλα όσα είχαμε ετοιμάσει, παίξαμε μαζί της και υπέγραψε τα βιβλία μας.Δυστυχώς, δεν μας βοήθησε ο καιρός, για να κάνουμε μαζί τη δραματοποίηση έξω στην αυλή μας, αλλά δεν πτοηθήκαμε και παίξαμε μέσα!!! Στο τέλος της χαρίσαμε και μία ομαδική ζωγραφιά με ένα υπέροχο νησί, το οποίο δημιουργήσαμε σήμερα, "το αστεριογοργονήσι" (που είναι και σύνθετη λέξη...χαχαχαχαχα)






Έτσι, μια καταπληκτική μέρα έφτασε στο τέλος της, με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τα παιδιά του σχολείου μας, αλλά και για εμάς τις ίδιες, αφού συζητήσαμε για πολλά και διάφορα θέματα και μοιραστήκαμε εμπειρίες !!!!
Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία Ελένη Γεωργοστάθη (όπως σας αποκαλούσαν σήμερα τα παιδιά) !!!!
Σας περιμένουμε ξανά στο σχολείο μας και θα χαρούμε πολύ να γνωρίσουμε και τα κοριτσάκια σας!!! (αφού δεν έλειψαν και οι προσωπικές ερωτήσεις, όπως ήταν αναμενόμενο από τα μικρούλια μας)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου