Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Μαθαίνοντας για την τρύπα του όζοντος!!!!

      "Παιδιά σε δράση...η ώρα να σώσουμε τη γη έχει φτάσει" μας λέει ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος κι εμείς φέτος έχουμε αποφασίσει να μάθουμε, αλλά και ,κυρίως, να κάνουμε πολλά για τον πλανήτη μας!!!
 


Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, μαθαίνοντας τι υπάρχει γύρω από τη γη μας... υπάρχει ουρανός, σύννεφα, ο Θεούλης, τα πουλιά, τα αεροπλάνα κ.α. Πού βρίσκονται, όμως, όλα αυτά; μα πετάνε στον αέρα...ψηλά...πολύ ψηλά...
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι γύρω γύρω από τη γη μας υπάρχει αέρας, ο οποίος ονομάζεται ατμόσφαιρα. Ο αέρας αυτός μάς προστατεύει από τον ήλιο, που καίει πάρα πολύ, καθώς συγκρατεί τις επικίνδυνες ακτίνες του και στέλνει σε εμάς μόνο αυτές που χρειαζόμαστε, για να φοράμε κοντομάνικα, να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα και να τρώμε παγωτό.




Έτσι, λοιπόν, η γη μας είναι προστατευμένη!!
 Τι μπορεί να συμβεί όμως αν σε κάποιο σημείο ανοίξει μία τρύπα στην ατμόσφαιρα;



Μα, τότε δε θα μπορεί η ατμόσφαιρα να συγκρατεί τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου και θα μπορεί να κάψει ό,τι υπάρχει σ' εκείνο το σημείο...


Και συνεχίζουμε αποφασίζοντας ότι για να μην συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να προστατεύουμε τον πλανήτη, ξεκινώντας να προστατεύουμε το περιβάλλον γύρω μας!!!
Και, φυσικά, ζωγραφίσαμε τα όσα μάθαμε...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου